Projekti

ORIJENTACIJA NA REALNOST

Program psihosocijalne rehabilitacije s orIjentacijom na realnost provodi se putem zidnih novina s aktualnim vijestima iz područja sporta, kulture, politike, zdravstvene i socijalne tematike, vremenske i bioprognoze.

Zidne novine se stavljaju svakodnevno na 8 mjesta:

Centralne – na ulazu

Prizemlje „C“ zgrade

Kućanska zajednica SUNCE

Kućanska zajednica MASLINA

Kućanska zajednica MORE

Kućanska zajednica LAVANDA

Domaćinska skupina LEPTIRI

Domaćinka skupina NEBO

PROJEKT STAR - STARENJE BEZ GRANICA

MUDROŠĆU PROTIV NASILJA NAD NAJMUDRIJIMA

Projekt “Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima” Dom “Kantrida” proveden je u suradnji s Udrugom SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava. Projekt je usmjeren zaštiti starijih osoba s naglaskom na aktivnosti osvještavanja problema nasilja nad starijim osobama, informiranja i pružanja savjetodavne pravne pomoći u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba te podizanju kvalitete života starijih osoba.

 Uloga Doma “Kantrida” u projektu bila je:

  1. Osiguravanje termina i prostora za održavanje likovnih radionica (kiparskih radionica i radionica akvarela) za korisnike,
    2. Osiguravanje termina i prostora za održavanje predavanja za korisnike o ugovoru o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju sa svrhom sprječavanja njihove zlouporabe.
    3. Pomoć u disemniaciji informacija/medijskoj kampanji (podjela edukativne brošure; distribucija promotivnog videa na mrežnim stranicama i sl.)
Skip to content