E-QALIN EDUKACIJE

E-Qalin edukacije za procesne vođe provodile su se u Domu za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, te su dana 06.05.2022. godine dodijeljeni certifikati za sedamnaest procesnih vođa djelatnika županijskih ustanova socijalne skrbi.  Diplome je uručio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a dodjeli je nazočila i resorna pročelnica Dragica Marač, i Ines Vrban, upraviteljica Zaklade Zajednički put iz Zagreba, organizacije koja je nositelj E-Qalin licence za Republiku Hrvatsku te je ujedno i zadužena za provedbu edukativnih programa. Svečanoj dodjeli certifikata nazočili su također i edukatori E-Qalina za Hrvatsku, te Franci Imperl, mentor edukatora.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je važnost pružanja što bolje i kvalitetnije skrbi najstarijem stanovništvu kroz E-Qalin sustav kvalitete  koji jamči kvalitetnu brigu o starijim osobama unutar županijskih ustanova.

Pročelnica Dragica Marač istaknula je da Dom za starije osobe „Kantrida“,  posjeduje četiri certifikata, i prepoznat je kao primjer dobre prakse na europskoj razini te najavila kako će E-Qalin standard kvalitete uskoro ući i u Centar za rehabilitaciju Fortica, čime će visoki standardi upravljanja biti uspostavljeni u svim županijskim ustanovama socijalne skrbi

Ines Vrban, upraviteljica Zaklade zajednički put, organizacije koja je nositelj licence i zadužena za provedbu edukativnog programa, pohvalila je Primorsko-goransku županiju rekavši kako se nada da će i druge županije slijediti njezin primjer. Pojasnila je da je svrha E-Qalin standarda da korisnici usluga žive u malim kućanskim zajednicama koje se ne razlikuju previše od načina života i standarda na koji su navikli.

Paralelno sa edukacijama za procesne vođe provodile su se i edukacije za moderatore te su dana 20.05.2022. godine dodijeljeni certifikati za  trinaest moderatora djelatnika županijskih ustanova socijalne skrbi. Diplome je uručila Ines Vrban, upraviteljica Zaklade Zajednički put iz Zagreba a dodjeli je nazočila i resorna pročelnica Dragica Marač.

Skip to content