E-QALIN

E-QALIN – STANDARDI KVALITETE

Od 2011. godine Dom “Kantrida” provodi inovativni projekt kvalitete socijalnih usluga E-Qalin, s ciljem pružanja usluga prema propisanim minimalnim standardima kvalitete.

Metodologija E-Qalin pomaže u kontinuiranom razvoju Doma kroz grupe za samoocjenjivanje u kojima sudjeluju stanari i radnici, pri čemu je glavni fokus na mjerama poboljšanja, njihovoj implementaciji i stručnom razvoju Doma kao dinamičnoj ustanovi koja je spremna učiti, razvijati se i održavati visoku kvalitetu u radu sa stanarima.

Krajnji cilj je certifikacija kao službeno priznanje Domu za ostvaren kvalitetan rad.

Cerifikat je uspješno obnovljen 2014., 2017.  i 2020. godine, te trenutno vrijedi do 30.09.2023. g.

25.10.2017. putem virtualne aplikacije zoom, zbog epidemiološke situacije i pridržavanja epidemioloških mjera u Domu je proveden stručni audit - procjena "Self-Assessment Quality Home E-Qalin“ u svrhu dobivanja certifikata, potvrde, kao Dom kvalitete E-Qalin na temelju samoprocjenje i vanjske procjene, te je Dom „Kantrida“ dobio certifikat za trogodišnje razdoblje 2020-2023 godina.
zoom video

U MAPP aplikaciji obrađeno je:

 • 64 kriterija
  – 48 kriterija Doma
  – 16 kriterija Pomoći u kući,
 • 16 pokazatelja
  – 12 pokazatelja Doma
  – 4 pokazatelja Pomoći u kući,
 • te su dovršena dva projekta i 63 manje promjene.

U trogodišnjem razdoblju 2017- 2020 ukupno je bio uključen 281 sudionik kroz:

 • samoocjenjivačke grupe stanara,
 • samoocjenjivačke grupe radnika
 • samoocjenjivačku grupu radnica Pomoći u kući,
 • grupu za vodstvo
 • grupu za razvoj.
25.10.2017. Dom za starije osobe „Kantrida“ dobio je status: Dom kvalitete E – Qalin na temelju samoprocjene i vanjske procjene za radoblje od 3 godine.

Certifikat je na otvorenju kućanske zajednice „Lavanda“ 30.11.2017. ravnateljici Mariji Maras svečano uručio predstavnik Europske udruge E-Qalina Gmbh Franci Imperl. Izrazio je veliko zadovoljstvo, budući je Dom »Kantrida« jedini u Hrvatskoj koji provodi projekt E-Qalin, te je otvorena 3. Kućanska zajednica, po modelu četvrte gneracije domova.

Skip to content