SAVJET KLUBOVA DOMA KANTRIDA

U utorak, 23.04.2013. g., u Domu Kantrida održan je sastanak Savjeta klubova starijih osoba Doma Kantrida. Savjet klubova sastavljen je od najužeg voditeljskog tima kojeg čine članovi Klupskog vijeća Klubova starijih osoba. Predsjednica Savjeta klubova je gospođa Rozika Skorupan, predsjednica KSO Zamet. Sastanku je prisustvovala i ravnateljica Doma, gospođa Marija Maras, te organizatorica rada u klubovima Marlen Mikac Marić.
Na sastancima Savjeta klubova raspravlja se o realiziranim aktivnostima u proteklom razdoblju, planu i aktivnostima u tekućoj godini te o problematici koja je zajednička za klubove.
U raspravi je istaknuto da klubovi ispunjavaju svoje planove i zadaće zbog kojih su i osnovani s ciljem pomoći starijim osobama da kvalitetno žive, budu uključene u socijalnu komunikaciju u svojoj zajednici, sačuvaju psihički i fizički integritet, samopouzdanje i zadovoljstvo u starosti.
Važnu ulogu u klubovima starijih osoba pridajemo paleti socijalnih usluga, a posebno pomoći i samopomoći. Volonteri klubova brinu za svoje starije i onemoćale članove njihovim redovitim posjećivanjem i upućivanjem na usluge Službe pomoći u kući koja djeluje pri Domu, Centra za socijalnu skrb i druge institucije u lokalnoj zajednici koje rade za dobrobit starijih sugrađana.
Raspravljalo se o radnom vremenu klubova za vrijeme ljetnih mjeseci te je istaknut doprinos članova u klubovima Doma Kantrida za uspjeh web stranice “Penzići Rijeka” kao i njihovo sudjelovanje u projektu “Naj -online penzići”. Ova vrsta aktivnosti zahtjeva veliki dijapazon općeg znanja i spretnosti te svakodnevno usavršavanje u računalnim vještinama. Teme su raznovrsne i iz tog razloga stranice su vrlo posjećene.
I po završetku ovog natjecanja članovi naših klubova biti će aktivni i izvještavati o raznim događanjima vezano uz rad klubova i stariju populaciju.

Skip to content