Deset godina E-Qalina u Primorsko-goranskoj županiji

Dana 01.10.2021. održana je međunarodna konferencija povodom Dana starijih osoba – Deset godina E-Qalina u Primorsko Goranskoj Županiji

Međunarodna konferencija održana je u Opatiji u Centru Gervais s početkom u 10, 30 sati. Župan Zlatko Komadina otvorio je konferenciju i održao pozdravnu riječi, pozdravio je naše stanare, članove klubova starijih osoba i ostale sudionike. Nakon njega sudionicima se obratila zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinuo se tenor Joso Butorac uz pratnju na klaviru Mladena Žmaka.

Prvo predavanje održala je pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade PGŽ Dragica Marač i predstavila 10 godina E-Qalina u DZSO Kantrida. Zatim, govorio je Franci Imperl, univ.dipl.psih/Firis imperl d.o.o./ o Kulturi skladnih odnosa  – novi koncept rada u domovima za starije osobe. Ines Vrban, upraviteljica Zaklade Zajednički put održala je prezentaciju pod nazivom Samo stariji. Ništa više…druga perspektiva. Krasanka Glamuzina, edukatorica E-Qalina govorila je o Integrativnoj validaciji, bazalnoj simulaciji i multisenzornoj sobi u funkciji bolje komunikacije s osoba s demencijom. Tina Klun, Fabrika d.o.o.. predstavila je E-Qalin: Praćenje zadovoljstva nakon uvođenja E-Qalin modela u DZSO. Mateja Hauser, QSocial, također je govorila o E-Qalinu: svrha vanjske prosudbe i certificiranje. Međunarodna konferencija zaokružena je predstavljanjem knjižice o 10 godina E-Qalina u DZSO Kantrida uz zajedničko druženje.

Preuzmite:
10 godina E-Qalina u Domu za starije osobe Kantrida.pdf

Skip to content