Prvi E-Qalin certificirani dom za starije u Republici Hrvatskoj

Dom za starije osobe “Kantrida” već od 2011. provodi inovativni projekt kvalitete socijalnih usluga E-Qalin, uz potporu osnivača, Primorsko-goranske županije, s ciljem pružanja usluga prema propisanim minimalnim standardima kvalitete.

Upravljanje kvalitetom po modelu E-Qalin uspješno je potvrđeno 2014., 2017.  i 2020. godine, a u listopadu 2023. po završetku četvrtog ciklusa zatražena je vanjska (certifikacijska) provjera sustava od strane ovlaštene certifikacijske kuće QSocial iz Slovenije. Dvije neovisne procjeniteljice boravile su u Domu dva dana te izvršile uvid u procese, razgovarale s vodstvom, moderatorima, vođama procesa, zaposlenicima, stanarima, rodbinom i volonterima  kako bi se uvjerile da je u Domu uspostavljen i da se provodi model upravljanja kvalitetom E-Qalin. U posljednjem trogodišnjem ciklusu, unatoč izazovima okruženja formirano je 9 grupa stanara, 10 grupa zaposlenih, grupe za razvoj i grupe za vodstvo, na temelju čijih prijedloga je uvedeno niz poboljšanja u procese ili su izvršena ažuriranja postojećih postupovnika te analizirano zadovoljstvo uslugama stanara, zaposlenih i rodbine.

Na kraju procesa certifikacije zaključeno je da je Dom ostvario natprosječan rezultat i  postao prvi E-Qalin certificirani dom za starije u Republici Hrvatskoj. Valjanost certifikata je do 21.11.2026. i obavezuje na daljnje ulaganje i razvoj kvalitete usluga.

Certifikat je, kao rezultat zajedničkog predanog rada svih zaposlenika uz suradnju stanara i rodbine uručen ravnateljici Doma na božićnoj svečanosti 21.12.2023. od strane predstavnika QSocial gospođe Mateje Hauser i gospodina Franza Imperla i u pristustvu zamjenika Župana PGŽ gospodina Petra Mamule, resorne pročelnice gospođe Dragice Marač i bivše ravnateljice gospođe Marije Maras.

Skip to content